Poteka vpis novih članov , pridružite se nam!
Z vpisom pričnemo v četrtek, 1. 9. 2022, na Mestnem stadionu ob jezeru med 17. in 18. uro. 
Vpišete se lahko tudi vse dni v septembru, od ponedeljka do četrtka, med 17.00 in 18.00 na stadionu. 

Atletska šola

Atletski klub Velenje v zadnjih letih daje poseben poudarek vzgoji mladih. Zato smo v Atletskem klubu Velenje organizirali Atletsko šolo za najmlajše.

Poleg velenjskih osnovnih šol sodelujemo tudi z osnovnimi šolami Nazarje, Mozirje, Šoštanj in Bratov Letonje v Šmartnem ob Paki.

Vadba poteka dva do trikrat tedensko pod vodstvom atletskih trenerjev, ki pripravijo program vadbe, ki je prilagojen starosti otrok. Otroci, ki vadijo v selekcijah, so stari od štiri do petnajst let. Po petnajstem letu se otroci lahko odločijo za trening atletike v Atletskem klubu Velenje. Trenirati začnejo pet do šestkrat na teden, tekmovanj se udeležujejo pogosteje.

Tekmovanja v starostni kategoriji od štiri do dvanajst let potekajo na klubski ravni, kjer organiziramo različne mnogoboje, teke v naravi in podobne aktivnosti, ki povezujejo atletiko z zabavnim načinom preživljanja prostega časa. Otroci, stari med devet in petnajst let, že tekmujejo na šolskih športnih tekmovanjih do državne ravni in na državnih prvenstvih ter atletskih pokalih, ki jih razpisuje Atletska zveza Slovenije.

Septembra 2010 smo v Atletskem klubu Velenje prvič organizirali tudi atletsko šolo za cicibane, stare od štiri do šest let. Odziv je bil presenetljivo velik, otroci pa so v vadbi izjemno uživali, saj so skozi igro razvijali motoriko in koordinacijo, se naučili discipline ter osnov atletike. Za najmlajše, cicibane, organiziramo dve tekmovanji: kros ter atletski troboj, kjer tečejo na 60m, skačejo v daljino in mečejo vorteks.

Poleg pozitivnih učinkov na zdravje in krepitev delovnih navad, ki so posledica redne vadbe, je naš cilj tudi prepoznati tiste, ki kažejo za atletiko poseben interes in talent, ter se v prihodnosti želijo usmeriti v tekmovalno atletiko.

Ko se vpišete v AK Velenje morate izpolniti prijavnico, ki je pripeta spodaj. S tem se pridružite v vrste AK Velenje in soglašate z novo uredbo o GDPR.

Za vse nadaljnje informacije o atletski šoli, treningih in vpisu dobite pri naši strokovni delavki, Nataliji Bah. 

Kontakt: 041/791-197
e-pošta: akvelenje@t-2.net.