Poteka vpis novih članov , pridružite se nam!
Z vpisom pričnemo v četrtek, 1. 9. 2022, na Mestnem stadionu ob jezeru med 17. in 18. uro. 
Vpišete se lahko tudi vse dni v septembru, od ponedeljka do četrtka, med 17.00 in 18.00 na stadionu. 

Kljub epidemiji covida je za atleti odlična tekmovalna sezona

23. 12. 2020

Aktivnosti kluba:

 

Kljub letošnjim izrednim razmeram, ki jih je v šport prinesla epidemija novega korona virusa, jo je atletika, kot individualen šport, dobro odnesla. Atleti so s svojimi treningi lahko pričeli že konec meseca aprila, prvo uradno tekmovanje pa je bilo že 31.5.2020.

Atletska zveza Slovenije je s pomočjo klubov, izpeljala praktično vsa prvenstva razpisana v tekmovalnem koledarju AZS. Atleti so tekmovali od starostne kategorije U12 in vse do članov, ter dosegali odlične rezultate. Na tekmovanjih so bili uspešni, saj so osvojili kar 128 posamičnih kolajn, visoko pa so se uvrščali tudi na ekipnih in pokalnih prvenstvih Slovenije in nemalokrat posegali po najvišjih mestih.

Žal so bila letos odpovedana vsa reprezentančna tekmovanja. Glede rezultate iz tekmovanj, ki so običajno izbirna prvenstva za RS, pa je očitno, da bi letos presegli število 20 reprezentantov vseh starostnih kategorijah od U16 do članov. To je izredno lepa številka in tudi najvišja v zadnjih petnajstih letih.

V klubu delamo z mladimi kvalitetno in sistematično. V ta namen v klubu že vrsto let deluje Atletske šola Velenje. Vadbo imamo organizirano na velenjskih osnovnih šolah, Šoštanju, Šmartnem ob Paki in Mozirju, kjer so zajeti tudi otroci iz Nazarij in Rečice ob Savinji. Prisotni pa smo tudi v Doliču in Mislinji, kjer naša vaditeljica izvaja vadbo osnovne motorike za najmlajše. V klubu se zavedamo, da je šport eden pomembnejših elementov sodobne družbe, zato starši stremijo po vključitvi svojih otrok v različne športne sredine. Na nas pa je, da se potrudimo in s svojim kvalitetnim programom pritegnemo v klub čim več mladih, ki jih poizkušamo usmeriti v tekmovalno atletiko.

 

Tekmovalni uspehi:

 

Za atleti je uspešna tekmovalna sezona. Osvojili so 128 posamičnih kolajn, visoke uvrstitve pa so dosegali tudi na ekipnih in pokalnih tekmovanjih v vseh kategorijah od pionirjev U12 pa vse do članov.

Izpostaviti je potrebno predvsem sledeče pokalne in ekipne uvrstitve naših članov:

-ČLANI/CE: APS: dekleta: 3. mesto, fantje: 3. mesto.

-ST: MLADINCI/KE: APS: dekleta 4. mesto, fantje 2. mesto,

-KATEGORIJA ML. MLADINCI/KE: APS: dekleta: 3. mesto , fantje: 3. mesto, EKIPNO PS: dekleta: 5. mesto, fantje: 4. mesto.

-KATEGORIJA U16: EKIPNO PS: dekleta: 5. mesto, fantje: 4. mesto.

-KROS Občinskih reprezentanc Slovenije, 4. mesto.

-PRVENTSTVO SLO V KROSU: fantje: 2. mesto, DEKLETA: 2. mesto.

Kljub temu, da ja epidemija covida športnikom močno zagodla so bili naši atleti odlični tudi v posamični konkurenci na domačih prvenstvih in tudi nekaterih izpeljanih mednarodnih mitingih, ki so se odvili v drugi polovici letne tekmovalne sezone.

Tako se je  Anita Horvat udeležila dveh mitingov diamantne lige in sicer v Monaku, kjer je zasedla sedmo mesto v teku na 400 m, v Bruslju pa odlično 2. mesto v tej isti disciplini. Postala je tudi državna prvakinja v teku na 400, 200 in 4 x 400 m ter stala na stopničkah mitingov slovenske atletske lige Telekom.

Tudi za Agato Zupin je uspešna tekmovalna sezona. Nastopila je na več močnih mednarodnih mitingih in stala na stopničkah v teku na 400 m z ovirami. Postala je državna prvakinja v tej isti disciplini ter pokalna prvakinja v teku na 400 m ter 400 m z ovirami. Prav tako je osvajala kolajne na mitingih slovenske atletske lige Telekom.

Izpostaviti je potrebno tudi Jernejo Smonkar, ki je postala članska državna prvakinja v teku na 800 m ter v štafetnem teku na 4x 400 m, na ekipnem PS je za klub prav tako  pritekla zlato kolajno v teku na 800 m in 4 x 400 m. Agata in Jerneja sta se tudi udeležili troboja članskih reprezentanc Slovenije, Hrvaške in Srbije, ki je bil januarja letos v Novem mestu. Obe sta bili zmagovalki v svoji disciplini, Jerneja v teku na 800 m, Agata pa v teku na 400 m. Prav tako sta bili članici zmagovalne štafete 4 x 400 m.

V moški konkurenci je blestel Dino Subašič, ki je več krat stal na zmagovalnih stopničkah v skoku v daljino, postal je tudi državni prvak v tej disciplini.

Med mladimi je tudi letos blestel lanskoletni udeleženec EYOFA, metalec kopja, Filip Dominkovič. Postal je državni prvak med mlajšimi člani, ter poklani prvak med starejšimi mladinci. Izboljšal je tudi svoj osebni rekord in vrgel kopje kar 72,85 m.

V metu diska in suvanje krogle je blestel Luka Lah, ki je stal na več zmagovalnih stopničkah v obeh omenjenih disciplinah, tako na posamičnih, kot pokalnih in ekipnih prvenstvih Slovenije.

Med mlajšimi mladinci bi posebej izpostavili Sebastjana Turineka, ki  v teku na 800 m v Sloveniji praktično ni imel konkurence. Postal je tako pokalni, kot ekipni prvak v svoji kategoriji in tudi v kategoriji višje. Bil je tudi član zmagovane štafete 4 x 300 m v kategoriji U18.

Leto starejši kolega, Jaka Grabner, pa je nizal uspehe, nabiral kolajne in podiral rekorde v tekmovalni hoji na 3000 in 5000 m ter v teku čez zapreke na 2000 in 3000 m. Praktično je v  teh disciplinah gladko pometel z vso konkurenco. Postal državni in poklani prvak v  kategoriji U18 in U20 ter podrl slovenski rekord v kategoriji U20 v tekmovalni hoji na 5000 m iz leta 1977.

Poleg omenjenih, moramo seveda izpostaviti še ostale mlade atlete, ki so osvajali odličja na posamičnih , poklanih in ekipnih prvenstvih Slovenije in veliko doprinesli k odličnim ekipnih razvrstitvam kluba. Le ti so: Timotej Šalamon (200 m ), Matevž Sušec (1500 m ), Alja Trupej (400 m ), Hana Marovt (200 m in 4 x 100 m in 4 x 400 m), Lara Skornšek (disk, kladivo), Timotej Dobrila (1500 m ), Blaž Pusovnik (800 m), Tim Dolar (krogla, disk), Hana Juhart (krogla), Naida Nišič (kladivo), Gašper Juhart (kopje), Tomaž Turinek (400 m, 4 x 300, 4 x 400 m ), Gal Golob (300 m, 100 m, 4 x 300 m ), Lan Jenštele  (1000 m ), Bruno Šonc (3000 m) itd….

 

Čestitke vsem😊