Poteka vpis novih članov , pridružite se nam!
Z vpisom pričnemo v četrtek, 1. 9. 2022, na Mestnem stadionu ob jezeru med 17. in 18. uro. 
Vpišete se lahko tudi vse dni v septembru, od ponedeljka do četrtka, med 17.00 in 18.00 na stadionu. 

Zimska sezona gre proti koncu

18. 2. 2020

Zimska tekmovalna sezona gre počasi h koncu. Prihajajoči vikend bo v krožni dvorani v Češči vasi potekalo še prvenstvo Slovenije za člane in članice. S tem pa se bo, vsaj  za večino atletov, končala zimska  tekmovalna sezona. Najboljše člane čaka še svetovno prvenstvo v dvorani, v mesecu marcu in pa zimsko prvenstvo Slovenije za metalce in metalke. 

Naši atleti so se udeležili vseh prvenstev Slovenije in uspešno zastopali klub v vseh tekmovalnih kategorijah. 
Pionirji kategorije U12 so poskrbeli za zelo uspešen pričetek zimske sezone na Prvenstvu Slovenije v dvorani v Slovenski Bistrici. Pogumno so se borili in izboljševali svoje tekaške dosežke, kar osem pa jih je osvojilo tudi medalje in se uvrščalo v finalne teke na 50 m. Med pionirji je Gregor Navodnik zmagal v teku na 400m, Gaj Kimperk se je uvrstil v finale teka na 50m, Jan Kočivnik in Nikolaj Oklij pa sta zasedla 2. in 3. mesto v teku na 200m. Med pionirkami sta se tako Oriana Lovrec kot Tia Rehar Zupan uvrstili v finale teka na 50m, Meta Vižintin pa je zasedla 1. mesto v teku na 200m.Ob tem se je v isti dvorani odvijal tudi šprinterski miting, ki sta se ga udeležila dva naša atleta, Laura Hrovat in Gal Golob, oba pa izboljšala svoje osebne rekorde!

Nov vikend, nova tekma! V soboto, 18.1.2020, se je v Ljubljani odvijalo prvenstvo Slovenije za pionirje in pionirke kategorije U14, kjer je Neja Kimperk z novim osebnim rekordom postala državna prvakinja na 60m.V isti dvorani pa je potekal tudi Kronosov atletski miting, katerega se je udeležil Dino Subašič, in v teku na 60m prav tako ugnal vso konkurenco. 
V soboto, 25. 1.2020, na Prvenstvu Slovenije v dvorani za pionirje in pionirke je bilo prav tako zelo pestro. Vsi so izboljšali svoje osebne rekorde, Hana Juhart je zmagala v suvanju krogle, Gal Golob pa je v teku na 300m za las zgrešil kolajno. Čeprav je bila to za nekatere prva tekma, so se odrezali odlično.
Na Prvenstvu Slovenije v tekmovalni hoji sta se na 3000m zelo dobro odrezala Jaka Grabner, ki je osvojil 1. mesto in Tjaša Prostor, ki je osvojila 2. mesto. Pred državnim prvenstvom pa se je v dvorani odvijal atletski miting, kjer si je Dino Subašič na 60 m pritekel 4. mesto, Petja Iza Meh Peer pa na 3000 m 3. mesto. 
Takoj naslednji vikend, to je v soboto, 1.2.2020,smo bili ponovno v Češči vasi, kjer je tokrat potekalo Prvenstvo Slovenije v dvorani za starejše mladince in mladinke. Naši mladinci so se odrezali odlično! Osvojeni sta bili kar dve 1. mesti: Luka Lah je zmagal v metu krogle, Matevž Sušec pa v teku na 1500m. Tudi ostali so se maksimalno borili in izboljševali svoje osebne dosežke. Jutranjega mitinga v isti dvorani pa se je udeležil Tadej Enci, ki je v teku na 400m osvojil 2. mesto.

V najbolj aktivnem vikendu, to je 8. in 9.2.2020, so potekala kar tri prvenstva Slovenije. V Slovenski Bistrici je na kulturni praznik potekalo Prvenstvo Slovenije v posamičnem in ekipnem mnogoboju za kategorijo U12. Ekipa AK Velenje, zasedla skupno 2. mesto med vsemi klubi v Sloveniji, vsi naši najmlajši so se zelo pogumno borili in izboljševali osebne rekorde v teku na 60 m, 300 m, skoku v daljino in suvanju težke žoge. Med posamezniki pa se je najbolje odrezala Sara Acman, ki je med pionirkami zasedla 2. mesto. V nedeljo, 9.2.2020 pa je tovrstni mnogoboj potekal v Ljubljani, le da je bil namenjen kategoriji pionirjev in pionirk U14. Atleti so odlično zastopali  AK Velenje in stopli na zmagovalni oder, kjer so zasedli vseekipno 3. mesto. Isti dan se je V Češči vasi pri Novem Mestu odvijalo prvenstvo Slovenije v dvorani za mlajše mladince in mladinke, kjer si je Blaž Pusovnik, z novim osebnim rekordom, pritekel 3. mesto v teku na 800m, Hana Juhart pa je osvojila 1. mesto v metu krogle. V isti dvorani se je zjutraj odvijal tudi miting, kjer si je Tadej Enci pritekel 1. mesto na 400m, Dino Subašič pa je osvojil 1. mesto v skoku v daljino.