Poteka vpis novih članov , pridružite se nam!
Z vpisom pričnemo v četrtek, 1. 9. 2022, na Mestnem stadionu ob jezeru med 17. in 18. uro. 
Vpišete se lahko tudi vse dni v septembru, od ponedeljka do četrtka, med 17.00 in 18.00 na stadionu. 

Dnevi Slovenske atletike

21. 11. 2019
Med 15.11.2019 in 17.11.2019, so v Novem mestu potekali dnevi Slovenske atletike. V petek je v kulturnem domu Janeza Trdine v Novem mestu, potekala prireditev Naj atlet 2019. Med številnimi nagradami,, ki so bile podeljene, so bili nagrajenci tudi atleti AK Velenje. Tako je postala naj atletinja med mlajšimi članicami Agata Zupin, ki je letos osvojila 5. mesto v teku na 400 m z ovirami na Evropskem prvenstvu za mlajše članice na Švedskem.  Bila je tudi državna prvakinja v tej isti disciplini in članice klubske štafete 4 x 400 m, ki je letos postavila nov državni rekord (Zupin, Trupej, Smonkar, Horvat).  
V kategoriji mlajših mladincev je bil nagrajenec, Filip Dominkovič,  ki je osvojil drugo mesto. Le to si je prislužil z odlično sezono na tekmovanjih v metu kopja, Postal je državni prvak tako za mlajše, kot tudi starejše mladince, na Olimpijskem festivalu Evropske mladine v Bakuju (AZE), pa je bil v finalu meta kopja šesti. 
Med pionirji U16 je bil nagrajen Tim Dolar, ki je osvojil tretje mesto. Letos je postal državni prvak v metu krogle in diska, bil je tudi slovenski reprezentant.
Med nagrajenci sta bili tudi Anita Horvat in Jerneja Smonkar, ki sta bili članici mešane štafete 4 x 400 m za reprezentanco Slovenije, ki je nastopila na Evropskih igrah v Minsku. Skupaj z atletskima kolegoma Luko Janežičem in Lovrom Mesec Koširjem sta odlično odtekli ta štafetni tek, postavili so nov državni rekord. V letu 2020 bo štafeta štartala na normo za OI in EP.