VPIŠI SE V ATLETSKO ŠOLO VELENJE!
VPIS NOVIH ČLANOV POTEKA SKOZI VSE LETO. VABLJENI!

FINALE SLOVENIJE V OTROŠKI ATLETIKI, 12.6.2018

4. 6. 2018

Dandanes se nekateri otroci začenjajo ukvarjati z organizirano vadbo z začetkom osnovne šole. Nekateri celo prej. Atletska zveza Slovenije je, v skladu s svojo strateško usmeritvijo, začela v letu 2015 izvajati projekt Otroška atletika, z namenom, da otroci, ki se vključijo v atletiko, preživijo svoj prosti čas v zdravem in srečnem okolju, da pridobijo ljubezen do gibalnih aktivnosti, ki jih bodo z veseljem nadaljevali skozi celo življenjsko obdobje. Želimo, da bodo tu spoznali prijatelje, ki se jih bodo spominjali in bodo drug drugemu v pomoč.

Pri svojem delu upamo, da bo kdo med njimi dosegel, za nas, izjemne uspehe, katerih se bo veselil najprej in najbolj sam. Z njim bomo veselje delili vsi, ki smo pri teh dosežkih kakor koli povezani.

V projekt Otroška atletika je vključen program IAAF Kids’ Athletics. Mednarodno združenje atletskih zvez (IAAF) je leta 2005 ustvarila program Kids’ Athletics z namenom, da ponudi vadbo, ki je prilagojena otrokom. Je eden izmed največjih otroških športnih programov na svetu.

Redno obiskovanje atletske vadbe omogoča pristop dolgoročnega planiranja. Zato je zelo pomemben program navduševanja otrok za atletiko. Otroška atletika je projekt, s katerim ponujamo vadbo, ki je primerna otrokovim potrebam, njihovim razvojnim sposobnostim in njihovi motivaciji. Program je zasnovan tako, da otroci razvijajo gibalne spretnosti ter postopoma širijo in nadgrajujejo svoja gibalna znanja in sposobnosti. Ne proizvajamo vrhunskih športnikov. Gradimo upanje, da bo kdo med njimi.

Tako bomo v Velenju na mestnem stadionu v torek, 12.6.2018, organizirali finale Slovenije v otroški atletiki, kjer se bo pomerilo med sabo 10-12 najboljših ekip iz cele Slovenije, po predhodnem področnem izboru. Vabljeni!