Poteka vpis novih članov , pridružite se nam!
Kdaj? V sredo, 1. in v četrtek, 2. 9. 2021, na Mestnem stadionu ob jezeru med 17. in 18. uro. 
Vpišete se lahko tudi vse dni v septembru, od ponedeljka do četrtka, med 17.00 in 18.00 na stadionu. 

TEDEN ATLETIKE 2015

14. 9. 2015

V tednu atletike bo tudi Atletski klub Velenje organizator kar treh športnih dogodkov. Predstavili se bomo na Pikinih delavnicah, kjer bo ves teden potekal gibalni izziv, primeren za staro in mlado, začinjen z elementi atletskih disciplin. Svojo vzdržljivost boste lahko tudi tokrat preizkusili na Pikinem teku, kjer nas bo tako kot vsako leto ogrel naš znan atlet oz. atletinja.

Na zaključni dan Pikinega festivala pa bo na Mestnem stadionu ob jezeru pravi atletski praznik. 0.00 se bo pričel 2. Pikin atletski miting mladih, kjer bodo mladi atleti tekmovali v različnih disciplinah, najmlajši pa se bodo pomerili v Otroški atletiki, ki vsebuje gibanja in rekvizite prilagojene mlajšim otrokom in je novost v slovenskem atletskem prostoru. Po končanem mitingu pa sledi prava atletska poslastica, 2. Balkanation, kjer bodo nastopile reprezentance Balkanskih držav, med njimi pa bodo seveda tudi atleti, ki so letos nastopili na SP v Pekingu.
Vabljeni!
Letos bomo v  Velenju organizirali 2. Pikin miting mladih, ki bo potekal v okviru Pikinega festivala, v soboto, 26.9. 2015.

Naša ideja je, da miting ne bi bil izključno tekmovalnega značaja, temveč tudi prijeten dogodek ob zaključku tekmovalne sezone, ki bi pritegnil otroke, trenerje in starše na naš lep Mestni stadion ob jezeru. Letos bomo na Pikinem mitingu za najmlajše udeležence (kategorija U8 in U10) uvedli tudi tekmovanje v Otroški atletiki, ki je v slovenskem atletskem prostoru zaživela letos pod okriljem Atletske zveze Slovenije.

Poleg tega je naš namen združiti prijetno atletsko tekmovanje in obisk zaključne slovesnosti Pikinega festivala, ki obeta obilo zabave v okviru Pikinih delavnic (med njimi je tudi atletska Pikina delavnica) in zabaviščnega parka.  Vsak udeleženec mitinga dobi ob prevzemu štartne številke darilce in kuponček za palačinko oz. sladoled na prizorišču Pikinega festivala.

Navdušence vrhunske atletike pa letos po končanem mitingu mladih, čaka še prava atletska poslastica. V sodelovanju z Atletsko zvezo Slovenije in Balkansko atletsko zvezo namreč organiziramo 2. Balkanation, kjer bodo nastopili najboljši atleti iz omenjenega območja. Tako bo na ta dan na mestnem stadionu v Velenju pravi športni praznik.

V času tekmovanja si bodo otroci na stojnicah lahko privoščili razne prigrizke, pijačo, potekala pa bo tudi promocija tekaške opreme Adidas. Na stojnici si boste lahko ogledali in seveda tudi kupili po promocijskih cenah tekaško opremo, kot so šprinterice, tekaški dresi, copati… Potekala bo tudi promocija sončnih očal ter drugih pripomočkov očesnega centra Vidim iz Celja. Seveda boste tudi te artikle lahko kupili po akcijskih cenah. Naš sponzor, Plastika Skaza pa se bo predstavila z lastno blagovno znamko Cuisine, v okviru katere ponujajo najrazličnejše izdelke iz kakovostne  plastike (visoka temperaturna odpornost, BPA in melamine free…) za kuhinjsko rabo.

Ob koncu tekmovanja bomo izvedli tudi žrebanje štartnih številk in podelili nekaj bogatih in privlačnih nagrad, ki jih bodo prispevali naši sponzorji  (Prva liga, Plastika Skaza, Očesni center Vidim, Hipermarket Mercator Velenje,…).

Poleg tega najboljši trije v vsaki disciplini in kategoriji prejmejo medalje in praktične nagrade sponzorjev (AK Velenje, Plastika Skaza, Športne zveza Velenje, Očesni center Vidim, Lekarna Velenje, Hipermarket Mercator Velenje,…).