Poteka vpis novih članov , pridružite se nam!
Kdaj? V sredo, 1. in v četrtek, 2. 9. 2021, na Mestnem stadionu ob jezeru med 17. in 18. uro. 
Vpišete se lahko tudi vse dni v septembru, od ponedeljka do četrtka, med 17.00 in 18.00 na stadionu. 

MAJA MIHALINEC: DVAKRAT IZBOLJŠALA OSEBNI REKORD

31. 8. 2015


Petindvajsetletna Mozirjanka in naša atletinja, Maja Mihalinec je v polfinalu teka na 200 m tekla osebni rekord 23,04 sekunde in dosegla 19. izid teka na 200 m. 
Slovenski rekord, 22,72 sekunde, je Jamajčanka s slovenskim potnim listom Merlene Ottey dosegla 23. avgusta na olimpijskih igrah leta 2004 v Atenah. Mihalinčeva je na tem SP že tekmovala tudi v najhitrejši disciplini in na 100 m dosegla 32. izid med 54 tekmovalkami. 
"Zavedam se, da letos z najboljšimi še ne morem tekmovati. Toda vesela sem, da sem prvič tekla v dveh dnevih dvakrat 200 m in in v slabših pogojih, kot so bili včeraj, še izboljšala svoj osebni rekord. Jasno pa je, da naslednje leto želim še več," je po polfinalu povedala Mihalinčeva.
Ta je v sredinih kvalifikacijah z dotlej svojim najhitrejšim časom na pol stadionskega kroga (23,05 sekunde) dosegla 20. izid med 49 tekmovalkami. "Včeraj sem tekla kot v transu, teka se sploh nisem zavedala, tega, kaj se je dogajalo kmalu po startu. Danes sem prvih 100 m tekla malo slabše kot dan prej, po prehodu iz zavoja pa sem veliko bolj grizla. Žal mi je malo zmanjkalo moči v zadnjih desetih metrih, a sem vseeno zelo zadovoljna," je povedala po nastopu v polfinalu.
V polfinalu je tekla na tretji stezi v prvi skupini, v kateri se do zdaj kot edina še ni spustila pod mejo 23 sekund. V skupini je bila sicer zadnja, skupno pa je prehitela štiri tekmovalke. "Moja skupina je bila zelo hitra, dekleta so zelo dobro pripravljena, saj dosegamo dobre čase, kakšne velike pomoči vetra pa nimamo."
"Želja je bila magična meja 23 sekund. Toda nisem vedela, kako me bo dotolkla utrujenost. Me je manj, kot sem menila, kar kaže, da sem imela zelo dobro bazično pripravljenost. Želim pa izboljšati hitrostno vzdržljivost in tako bo v prihodnje še boljše."
Prvič je nastopila na članskem SP, ko prvič ni bilo norm B in je bilo potrebno doseči olimpijsko A za udeležbo. "SP sem doživela tudi kot izkušnjo. Naslednje leto sta na programu evropsko prvenstvo in potem OI. Obakrat želim teči v polfinalu. Zato so bile letošnje tekme, predvsem SP, dobra priprava, da vidim, kako se počutim po težki tekmi, kaj mi odgovarja, da se čim bolje spočijem, regeneriram in pripravim za naslednjo tekmo."
Marca je na dvoranskem EP v Pragi v polfinalu teka na 60 m zasedla končno 16. mesto. "Že od dvoranske sezone sem dobro nadaljevala. Mogoče sem imela pozimi celo boljši start kot pozneje. To si želim prav tako popraviti. Doživela sem ogromen rezultatski napredek, kot sva sicer načrtovala
s trenerjem Srdjanom Djordjevićem. Bila sem zdrava, vse, kar me je mučilo, so bile vnete Ahilove tetive, toda s tem se se dobro spoprijela in nemoteno trenirala."
"Prihodnje leto se bom posvetila tako kot teku na 100 m kot tudi na 200 m. Tudi letos sem trenirala daljši sprint, veliko več pa bi lahko delala na sami tehniki teka v zavoju, pa tudi pri izhodu iz zavoja v ravnino. Na 100 in 200 imam dobro maksimalno hitrost, tudi tekačice s končnimi časi 11,10, 11,20 sem na koncu lovila, delati pa moram na startu in prehodu iz 30 na 40 m," je nekaj tem za prihodnje odprla Mihalinčeva, ki je na SP v obeh tekih na 200 m potrdila olimpijsko normo.