VPIŠI SE V ATLETSKO ŠOLO VELENJE!
VPIS NOVIH ČLANOV POTEKA SKOZI VSE LETO. VABLJENI!

1. PIKIN IN LIGIJEV MITING MLADIH, VELENJE

22. 9. 2014
Včeraj nam je vreme postreglo s sončkom in še polepšalo naš dogodek, ki smo ga tako željno pričakovali. Uspešno smo izpeljali 1. Pikin in Ligijev miting mladih. Stadion je bil poln nadobudnih, mladih atletov, obiskala pa sta nas tudi Pika in krtek Ligi, maskota Premogovnika Velenje. 
Tekmovanje so otvorili naši najmlajši, cicibančki, ki so se pomerili v teku na 60 m, skoku v daljino z mesta in metu žogice.Sledili so jim nadoboudneži drugih in tretjih razredov osnovnih šol, ki so merili moči v enakih disciplinah, le da je met žogice zamenjal vortex, v daljino pa so skakali z zaletom. Atleti kategorije U12, so poleg treh že omenjenih disciplin, tekmovali še v mešani štafeti 4x200 m, kjer sta postavo štafete zastopala dva dečka in dve deklici. Mešane štafete niso praksa v atletiki, so pa izredno zabavne in popestrijo dogajanje na stadionu. V kategorijah U14 in U16 smo tekmovalcem dodali še skok v višino, kategoriji U16 pa suvanje krogle. Obojim smo tekmovanje začinili s štafeto, ki jo tečejo na Svetovne prvenstvu za ml. mladince in mladinke. To je štafeta 400, 300, 200 in 100 m, ki se je izkazala, kot zelo zanimiva. 
Poleg samega tekmovanja smo poskrbeli tudi za nagrade. Vsi udeleženci so dobili drobna darila in sicer silikonske zapestnice Atletskega kluba Velenje in Športne zveze Velenje, kuponček za palačinko na Pikinem festivalu (Gorenje gostinstvo) in pa kupončke za popust pri nakupu izdelkov podjetja Plasitka Skaza in Prva liga. Najboljši trije posamezniki v vsaki kategoriji in vsaki disciplini pa so prejeli medalje in praktične nagrade, ki so jih prispevali naši sponzorji (Plastika Skaza, Tampotisk, ŠZV, T2). Poleg nagrad, ki so jih tekmovalci zaslužili s svojim trudom, pa smo izvedli tudi srečelov. Izžrebali smo 10 štartnih številk in med izžrebane srečneže podarili lepe nagrade, ki so jih prispevali že omenjeni sponzorji. Med desetimi nagradami so bili paketi kuhinjskih pripomočkov iz linije izdelkov Cuisine podjetja Plasitka Skaza, izdelki za šport in rekreacijo podjetja Prva Liga ter nahrbtniki in seveda glavna nagrada tablični računalnik s tipkovnico Asus Transformer, podjetja T2, ki ga je srečnež odnesel v Šmartno ob Paki.
Iskrena hvala vsem sponzorjem, ki so nam omogočili izpeljavo tako lepega tekmovanja in z darili osrečili toliko mladih atletov!

Rezultate si lahko ogledate na spodnji povezevi: http://www.timingljubljana.si/rezultati.aspx?IDtekme=2604&tip=E

Album fotografij si lahko ogledate na FB.