Poteka vpis novih članov , pridružite se nam!
Z vpisom pričnemo v četrtek, 1. 9. 2022, na Mestnem stadionu ob jezeru med 17. in 18. uro. 
Vpišete se lahko tudi vse dni v septembru, od ponedeljka do četrtka, med 17.00 in 18.00 na stadionu. 

Atletski klub Velenje se je uspešno predstavljal na 24. Pikinem festivalu

Velenje, 22. - 28. september 2013, 21. 10. 2013
V sodelovanju z Atletsko zvezo Slovenije, s Športno zvezo Velenje in z Gimnazijo Velenje je na prireditvenem prostoru ob velenjskem jezeru vsak dan potekala tudi delavnica "Gibalni izziv".

Delavnico so sestavljali osnove teka, meta in skoka, ki so bili predstavljeni na zabaven način. Vsak, ki se je spoprijel z Gibalnim izzivom, si je lahko izdelal posebno medaljo, ki so jo posebej za ta namen oblikovali dijaki umetniške gimnazije iz Velenja.

Projekt je bil med otroci in mladimi dobro sprejet, vsi sodelujoči partnerji pa so bili z idejo in izvedbo delavnice zelo zadovoljni.

"Atletika ni samo tekmovanje, je sestavni del in osnovni element gibalne kulture, ima pozitiven vpliv na zdravje ter pozitivne učinke na družbo. Zelo smo veseli, da smo lahko sodeloval na največjem otroškem festivalu v Sloveniji. To je bila priložnost, ki smo jo dobro izkoristili in upa, da bomo naše sodelovanje v prihodnjih letih nadgradili. Zahvaljujem se vsem, ki so pomagali pri pripravi in izvedbi, vse mlade atletske navdušence pa bomo z veseljem sprejeli tudi v Atletskem klubu Velenje," je povedal predsednik Atletskega kluba Velenje, mag. Marjan Hudej.

V soboto, ko je prej prijetno toplo vreme, že zamenjala gosta oblačnost in občasne padavine, je bil ob velenjskem jezeru še dan atletike. Promociji se je pridružil tudi najuspešnejši slovenski atlet vseh časov, Primož Kozmus, ki je cel dan preživel z otroci na različnih prizoriščih festivala. Delavnico so preizkusili tudi mladi športni glasniki slovenske Nacionalne komisije za UNESCO.

Projekt je bil pozitivno sprejet tako v Sloveniji kot v tujini. Članku dodajamo povezave na spletno stran Atletske zveze Slovenije (http://www.atletska-zveza.si/o-zvezi/novice/portnica-pika-je-letos-tudi-atletinja/8110) in na spletno stran Evropske atletske zveze (http://www.european-athletics.org/development-news/12278-kozmus-and-young-leaders-promote-a-healthy-lifestyle-at-children-s-festival.html).

Projekt je registriran tudi na spletni skupnosti Evropske atletske zveze in je eden od najzanimivejših projektov v Evropi. Za svoj prispevek in dobro delo bo več sodelujočih prejelo tudi certifikate Evropske atletske zveze in UNESCO. Več informacij o projektu lahko najdeje na spletni skupnosti Evropske atletske zveze (http://athleticscommunity.org/projects/project/youth-sports-challenge/).