Vpis novih članov poteka skozi vse leto. Pridružite se nam!

Končan je Atletski pokal Slovenije za člane in članice

Nova Gorica, 16. 6. 2013

V Novi Gorici je pretekli konec tedna potekalo tekmovanje za Atletski pokal Slovenije. Po končanem dvodnevnem tekmovanju so atletinje Atletskega kluba Velenje osvojile četrto mesto, atleti pa šesto mesto. Lep uspeh v konkurenci najmočnejših atletskih ekip so dopolnili posamezniki z nekaterimi odločnimi rezultati.


V posameznih disciplinah so se na oder za zmagovalce uvrstili Jan Breznik, ki je bil tretji v teku na 5000 metrov (15:39,26) in v teku na 3000 metrov (8:57,44). Na petkilometrski razdalji je tretje mesto osvojila Mateja Mlinar s časom 19:32,47. Maja Mihalinec je bila tretja na najkrajši sprinterski razdalji, v teku na 100 metrov. Progo je pretekla v dvanajstih sekundah in petindvajsetih stotinkah. Jerneja Smonkar je v teku na dva atletska kroga zmagala s časom 2:14,00, klubska kolegica Bernarda Letnar pa je bila druga v metu kopja. Njen najdaljši met je meril oseminštirideset metrov in sedemindvajset centimetrov.

 

Svojega rezultata pa se je posebno razveselil Peter Hribaršek. Enaindvajsetletni atlet Atletskega kluba Velenje je v teku na 400 metrov z ovirami osvojil drugo mesto s časom 52,33 in s tem izpolnil normo za nastop na evropskem prvenstvo do 23 let. Prvenstvo bo potekalo od 11. Do 14. julija v Tampereju na Finskem. Petru, ki je v Novi Gorici za ekipo Atletskega kluba Velenje osvojil še tretje mesto (14,97) v teku na 110 metrov z ovirami, že sedaj želimo uspešen nastop na severu Evrope.