VPIŠI SE V ATLETSKO ŠOLO VELENJE!
VPIS NOVIH ČLANOV POTEKA SKOZI VSE LETO. VABLJENI!

Vučkov memorial je uspešno za nami!

Kranj, 18. 5. 2013

Na Gorenjskem je v sončnem sobotnem dnevu potekal največji slovenski mladinski atletski miting, katerega program je zaradi več sto udeležencev, potekal cel dan. Tradicionalni Vučkov memorial so s svojimi uspehi zaznamovali tudi atletinje in atleti Velenjskega atletskega kluba.

 

Mladi rod nadaljuje uspehe preteklega konca tedna, ko so na mitingu v Šentjurju osvojili več deset medalj. Tokrat je v kategoriji pionirk U8 bron v metu vortexa osvojila Tara Štruc, Ina Miklavžin je bila zlata v sprintu na šestdesetmetrski razdalji in skoku v daljino iz mesta, uspeh v sprinterski disciplini je z osvojenim tretjim mestom dopolnila Tinkara Salmič. Med fanti v isti kategoriji je bil Tin Jurič bronast v skoku v daljino z mesta.

 

V starostni kategoriji U10 je prvi mesti Atletskemu klubu Velenje pritekla Tinkara Miklavžin, zmagala je v tekih na 60 in 150 metrski razdalji. Med fanti je z dvema zlatima medaljama Sebastjan Turinek ponovil Tinkarin uspeh na enakih razdaljah.

 

Brona v starostni kategoriji atletinj, mlajših od dvanajst let sta osvojili Nea Meh v teku na 60 metrov in Neža Gorišek v metu vrotexa. Tomaž Turinek je bil v tej starostni kategoriji dvakrat drugi, in sicer v tekih na dvesto in šestdeset metrski razdalji.

 

Petja Herlah je v kategoriji U14 osvojila dve odličji, bronasto v teku na 300 metrov in zlati v teku na 60 metrov. Anže Repas je bil na 300 metrov drugi.

 

Tim Vučina je bil bronast v teku na 300 metrov v starostni kategoriji U16, med mlajšimi mladinkami pa je uspeh Velenju pritekla Maruša Berlot. Srebrna je bila v teku na 400m. En atletski krog je pretekla v času 1:00:38.

 

Lep ekipni uspeh so dopolnili še preostali člani velenjske ekipe, mnogi so v Kranju popravili svoje osebne rekorde. Uspešno sezono bodo velenjski atleti skušali nadaljevati tudi v Velenju, kjer bo 4. junija potekal tradicionalni miting v počastitev dneva rudarjev.