Poteka vpis novih članov , pridružite se nam!
Z vpisom pričnemo v četrtek, 1. 9. 2022, na Mestnem stadionu ob jezeru med 17. in 18. uro. 
Vpišete se lahko tudi vse dni v septembru, od ponedeljka do četrtka, med 17.00 in 18.00 na stadionu. 

Medobčinsko prvenstvo v krosu za osnovne šole 2017

11. 4. 2017
Včeraj smo na mestnem stadionu ob jezeru pod okriljem Športne zveze Velenje izpeljali medobčinsko tekmovanje v krosu za učence in učenke osnovnih šol. Na startni listi smo imeli prijavljenih preko 800 otrok iz Velenja, Šoštanja in Šmartnega ob Paki, tako, da je bil to na stadionu ob lepem sončnem vremenu pravi atletski praznik.

Tekmovanje so pričeli starejši učenci in učenke (letnik 2005-2002), ki so se odlično borili in pridno prinašali točke za svojo šolsko ekipo. V tej starostni kategoriji je zmagala ekipa OŠ Gustava Šiliha, z drugim mestom ji je sledila ekipa OŠ Šaleka, tretje mesto pa so si priborili učenci in učenke OŠ Antona Aškerca.
Za njimi so se pogumno podali na progo mladi nadobudneži (otroci letnik 2010-2006)  in se borili do zadnjega metra. Najbolje se je odrezala ekipa OŠ Šalek, ki je osvojila prvo mesto, sledila ji je ekipa učencev in učenk OŠ Antona Aškerca, tretji pa so bili učenci in učenke OŠ Livada.
Vsem učencem iskreno čestitamo za njihov trud in številčno udeležbo na tekmovanju. Športnim pedagogom se zahvaljujemo za sestavo ekip in seveda tudi staršem, ki ste otroke pripeljali na stadion in jih pridno spodbujali:-)