Poteka vpis novih članov , pridružite se nam!
Z vpisom pričnemo v četrtek, 1. 9. 2022, na Mestnem stadionu ob jezeru med 17. in 18. uro. 
Vpišete se lahko tudi vse dni v septembru, od ponedeljka do četrtka, med 17.00 in 18.00 na stadionu. 

Prvenstvo Slovenije v krosu, Velenje

7. 4. 2017
V soboto, 18.3.2017, je bil AK Velenje organizator posamičnega in ekipnega prvenstva Slovenije v krosu. Proga je bila speljana na travnatih površinah ob velenjskem kampu in Beli dvorani. Pri organizaciji so sodelovali številni funkcionarji, trenerji in sodniki našega kluba ter ekipa Campinga Velenje, ki je prispevala k lažji in kvalitetnejši izvedbi tega prvenstva. 
Po dolgih letih ekipnih zmag celjskega Kladivarja, nam je uspelo postati ekipni državni prvaki tako v moški, kot tudi v ženski konkurenci. Zasluga za zmago gre vsem tekačem našega kluba, ki so se pogumno podali na progo in se izvrstno borili do cilja.
Med posamezniki pa so se najbolje odrezali sledeči:
Ina Miklavžin, ki je postala državna prvakinja v kategoriji pionirk U12, v kategoriji U14, pa je osvojila srebro njena sestra, Tinkara Miklavžin. Med starejšimi mladinkami je postala državna Tina Česnik, v kratkem krosu na 3000 m med člani pa sta blestela Jan Breznik, ki je osvojil naslov prvaka, bron pa je odnesel domov njegov tekaški kolega, Jan Kramer. V najdaljši preizkušnji, to je v krosu na 8000 m, si je v kategoriji mlajših članov pritekel srebro Armend Berisha. 
Tudi vsi ostali so bili odlični in se redno uvrščali med deseterico najboljših, rezultate pa si lahko pogledate na spodnjem linku:

http://slovenska-atletika.si/wp-content/uploads/2016/11/20170318_VEL1.pdf