Poteka vpis novih članov , pridružite se nam!
Kdaj? V sredo, 1. in v četrtek, 2. 9. 2021, na Mestnem stadionu ob jezeru med 17. in 18. uro. 
Vpišete se lahko tudi vse dni v septembru, od ponedeljka do četrtka, med 17.00 in 18.00 na stadionu. 

Podelitev priznanj najboljšim športnicam in športnikom

9. 4. 2013

V velenjskem domu kulture je potekala tradicionalna podelitev priznanj najboljšim športnicam in športnikom v Mestni občini Velenje. Zbrane sta nagovorila predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik in župan mestne občine Velenje Bojan Kontič. Poudarila sta, da k prepoznavnosti in utripu mesta Velenje pomembno pripomore tudi šport, športni uspehi pa so bili v preteklem letu izjemni.

K temu so pripomogli tudi atletinje in atleti Atletskega kluba Velenje. Nekateri med njimi pa so za svoje uspehe in odlične rezultate, ki so jih dosegli v letu 2012, prejeli posebna priznanja.Najboljša športnika leta v kategoriji šolskih športnih društev sta postala Dominika Češek (šprint) in Andraž Fijavž Bačovnik (šprint, višina).

Med kadetinjami so se za naslov najboljše potegovale kar tri atletinje, ki v Atletskem klubu Velenje trenirajo tek na srednje proge:  Vesna Kašnik, Maruša Berlot in Julija Repolusk. Naziv športnica leta v kategoriji kadetinje je osvojila Vesna Kašnik.

V kategoriji mladincev je bil med nominiranci Nac Visočnik (100, 200 in 400 metrov), v kategoriji članic pa je bila nominirana skakalka v daljino, Nina Djordjevič (Kokot), ki je lani v tej disciplini osvojila naslov državne prvakinje v članski kategoriji. Tudi med člani je Atletski klub imel svojega nominiranca, po zelo uspešni lanski tekmovalni sezoni, ko je osvajal medalje na državnem prvenstvu in tudi nastopil za reprezentanco, je to postal  Peter Hribaršek (šprint in ovire).

Priznanja za športne dosežke pa so prejeli še: Tadej Enci (šprint), Jerneja Smonkar (srednje proge), Kevin Dolar (dolge proge), Jan Kramer (srednje proge), Luka Cirar (podaljšan šprint), Tomaž Pliberšek (zapreke in dolge proge) in Nejc Plevnik (400 in 400 ovire.